Ga naar content

DENHAM

DENHAM werd in 2008 opgericht in Amsterdam door de Engelse jeanmaker Jason Denham, die gefascineerd is door het creëren van premium denim. Het is een eigentijds denimmerk en in de loop der jaren is het merk uitgebreid met een compleet assortiment voor mannen en vrouwen, waaronder bovenkleding, tops, bodems en accessoires. DENHAM werkt met de beste denim, zoals Candiani. De jeans hebben de mooiste wassingen en goede pasvormen. 

Geïnspireerd door de slogan "The Truth is in the Details", is DENHAM geobsedeerd door elk detail van het ontwerpproces en in het hele bedrijf.

Het iconische schaarlogo van DENHAM - geïnspireerd op de eerste kleermakersschaar van Denham - wordt wereldwijd erkend als een symbool van kwaliteit. Elke DENHAM-jeans is geborduurd met dit handelsmerk, dat zorgvuldig is gemaakt van 691 steken.

Daarnaast is duurzaamheid belangrijk voor DENHAM. Zij maken kleding van organisch katoen en blijven ontwikkelen op dit gebied. Op hun site is het hele proces te lezen. Een onderdeel is bijvoorbeeld dat ze in hun wasserijen afvalwaterzuiveringsstations hebben ingezet zodat het water na dit proces gebruikt kan worden voor landbouwdoeleinden of wordt het hergebruikt in de wascyclus van het water. Dit vermindert de totale hoeveelheid gebruikt water aanzienlijk.

Een andere van hun wasfaciliteiten, Desert Studio, heeft ter plaatse een unieke chemische behandeling geïmplementeerd om al het afvalwater te behandelen voordat het in het riool terechtkomt. Door middel van dit octrooisysteem heeft het bedrijf 70% van al het afvalwater kunnen terugwinnen en hergebruiken.